Emplooyer is betrokken bij de oprichting van een nieuwe organisatie. Deze organisatie (waarvan ik de naam nog niet mag onthullen) heeft de ambitie ouderen die moeite hebben met het regelen van de financiën professioneel te gaan helpen. Ik zelf ben nog steeds mede eigenaar van Totaaltransparant, een financieel advieskantoor dat inmiddels bijna 10 jaar bestaat en uiteraard onder toezicht staat van de AFM.

Emplooyer en Totaaltransparant gaan nu samenwerken met deze nieuwe organisatie, die geleid gaat worden door een paar ervaren zorgprofessionals. Hoewel dit nieuwe bedrijf nog in de stijgers  staat leek het ons goed om een vooraankondiging te doen omdat we voor dit bedrijf adviseurs gaan werven.

Het nieuwe bedrijf gaat ouderen en vaak ook de kinderen van deze ouderen helpen bij financiële zaken. Het gaat dan om het helpen bij zowel incidentele administratieve en financiële handelingen als permanent ondersteunen bij alle financiële zaken en het bewindvoeren voor handelingsonbekwame ouderen.

De gedachte is dat de complexe regelgeving ervoor zorgt dat steeds meer ouderen in een kwetsbare financiële positie terechtkomen en er zonder professionele hulp niet uitkomen. Ook kinderen van deze ouderen zijn niet altijd in staat op de financiën van vader en/of moeder adequaat te regelen.

Of het nu gaat om het aanvragen van een Persoonsgebonden Budget, het regelen van zorg, de aanvraag van een traplift bij de gemeente of het regelen van de totale financiële handel en wandel om het leven zo gewoon mogelijk door te laten gaan, er zijn tal van financiële hoofdbrekers die de aandacht vragen.

In de optiek van de nieuwe organisatie is er behoefte aan een partij die ouderen met de financiën gaat helpen waarbij transparantie, kwaliteit en betrouwbaarheid de kernwaarden zijn. Een organisatie van professionals die Wft gekwalificeerd zijn en AFM gecontroleerd worden, een organisatie waar de klant de zekerheid heeft dat er niets gebeurt met het geld van de oudere dat niet geautoriseerd en afgesproken is, met duidelijke voorwaarden en checks and balances.

Emplooyer is op zoek naar financieel adviseurs en bewindvoerders die zich willen aansluiten bij deze nieuwe organisatie. De gedachte is dat je je als zelfstandige aansluit bij Totaaltransparant, dossiers krijgt toegewezen en na het verrichten en betaling van jouw adviesdiensten jouw uren kunt opvoeren. De nieuwe organisatie zorgt voor de klanten en jouw betaling.

Wij vragen ervaring in de afhandeling van financiële zaken, Wft basis en Vermogen, bij voorkeur ook kennis van de zorgwetgeving en bewindvoering. Omdat je ook de verzekeringen en de hypotheek van de oudere gaat helpen te regelen is Wft schade particulier en Hypothecair een pré.

Je moet het fijn vinden om mensen die kwetsbaar zijn te helpen, gevoel hebben voor verhoudingen in de familie en een grote moraliteit meenemen. Je wordt de vertrouwenspersoon van de oudere klant en het klankbord van de familie. Lijkt het je interessant om hier onderdeel van uit te maken vanaf het begin? Laat dan een bericht achter bij mij: Ruud van der Vlies 0651157194 of mail mij ruud@emplooyer.nl